Nezaposlenost najniža unazad šest godina

Bez autora
Aug 24 2015

Stopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj u srpnju je pala u odnosu na prethodni mjesec za 0,2 postotna boda, na 15,9%, što je najniža stopa unazad gotovo šest godina, pokazuju prvi podaci Državnog zavoda za statistiku. Stopa registrirane nezaposlenosti pada već peti mjesec zaredom na mjesečnoj razini. Na godišnjoj razini, u odnosu na srpanj 2014. godine, kada je iznosila 17,7%, stopa registrirane nezaposlenosti za ovogodišnji srpanj manja je za 1,8 postotnih bodova. Prema dnevnim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje trenutačni broj registriranih nezaposlenih u Hrvatskoj iznosi 257.205 osoba.

Stopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj u srpnju je pala u odnosu na prethodni mjesec za 0,2 postotna boda, na 15,9%, što je najniža stopa unazad gotovo šest godina, pokazuju prvi podaci Državnog zavoda za statistiku.

Stopa registrirane nezaposlenosti pada već peti mjesec zaredom na mjesečnoj razini. Na godišnjoj razini, u odnosu na srpanj 2014. godine, kada je iznosila 17,7%, stopa registrirane nezaposlenosti za ovogodišnji srpanj manja je za 1,8 postotnih bodova.

Prema dnevnim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje trenutačni broj registriranih nezaposlenih u Hrvatskoj iznosi 257.205 osoba.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik